Kaj izbrati, NANO ALI IONSKI KOLOID ? december 16, 2012 – Posted in: Koloidni baker, Koloidno srebro, Koloidno zlato, Ostalo, Vse objave – Tags: , , , , , ,

Proizvajalec naprav s katerimi delamo naše koloide (Dr. John Stewart) je vložili veliko truda, da je skoraj 100% koloidnih delcev nano namesto ionskih. O tej temi obstaja veliko napačnih informacij in izjav od samooklicanih strokovnjakov. Slike TEM (Transmission Electron Microscopy) naših izdelkov kažejo, da so delci zelo trdi, okrogli in zelo majhne velikosti 1-8 nanometrov. To kaže na to, da je kvaliteta najboljša v industriji. Da so nano delci učinkoviti, morajo biti veliki pod 20 nanometrov. Ti nano delci niso ioni, so pozitivno nabiti atomi, so grozdi enega, dva ali več atomov in obdržijo pozitiven naboj z imenom Zeta potencial, ki zagotavlja, da se odbijajo med seboj in ostanejo aktivni več let. Za razliko od ionov so nano delci odporni tudi na želodčno solno kislino in delujejo le kot katalizator (pretvorijo virus iz škodljivega v neškodljiv kot encim hrano) in zatrejo preživetje širokega spektra mikrobov, prionov in virusov. Ker je njihova velikost manjša od številnih molekul pa se hitro izločijo skozi ledvice in se ne kopičijo v telesu, za razliko od velikih delcev in ionov tradicionalno grobo izdelanega koloidnega srebra. Ioni v telesu tvorijo netopne spojine kot so srebrov klorid in oksid, zato se mi izogibamo oblikovanju ionov. Uporabljamo najmanj elektrolize kar je mogoče in se tako izognemo tvorbi ionov in velikih delcev. Pri elektrolizi je določena količina ionov neizogibna, še posebej če je električni tok visok glede na površino elektrode. Dr. John Stewart je razvil metodo in tehnologijo za proizvodnjo najvišjega razmerja nano delcev do ionov.